Muziek op de BSO

  • Home
  • Cursussen
  • Op maat
  • Muziek op de BSO

Cursusinfo

Kleuters houden van dansen en bewegen en zijn meestal heel erg geỉnteresseerd in muziekinstrumenten. Samen muziek maken draagt bij aan zelfvertrouwen en het sociale contact.

Op uitnodiging kom ik graag een open les of een serie lessen geven op uw BSO. Het voordeel van een serie gastlessen is dat de kinderen én leidsters de liedjes gaan kennen en je steeds een stapje verder kan gaan. Kinderen genieten van herhaling en variatie in klank en beweging.

De Mirtetak geeft alleen les in de onderbouw, dus voor groep 1 t/m 4. Neem contact op voor de mogelijkheden. Bel of stuur mij een e-mail.

Download flyer

Workshops

Hier zijn enkele voorbeelden van workshops die De Mirtetak bij u kan geven.

Feest!

Vlaggetjes, dans, swingende muziek, samen zingen bij de gitaar, spelen op kleine instrumentjes. Nodig Lieneke van De Mirtetak uit en u beleeft een vrolijke workshop voor ouder en kind!

Rupsje Nooitgenoeg | 4 – 6 jaar

In deze muzikale workshop maken we gebruik van het boek van Eric Carle en volgen de ontwikkeling van rups naar vlinder. Lieneke neemt haarsprookjeslier mee , we dansen de vlinderdans en we tekenen op muziek.

Muziekinstrumentenspel | 4 – 6 jaar

Lieneke neemt verschillende kleine instrumenten mee, zoals mondharmonica’s en schudeitjes. We doen het luisterspel: Welk instrument hoor je? We kiezen een instrument,spelen samen en solo. Wie is de dirigent? We sluiten af met een feestelijke optocht.

Kikker vindt een schat | 4 – 6 jaar

Wie kent hem niet….. kikker….. uit de populaire boekjes van Max Veldhuijs? In dit verhaal zoekt kikker een schat, maar valt in een diepe kuil. Wat nu? We zingen en dansen kikkerliedjes en maken kikkermuziek op instrumentjes. En natuurlijk gaan we ook tekenen op kikkermuziek.

De mooiste vis van de zee | 4 – 6 jr

Regenboog is de mooiste vis in de zee. Maar hij is trots en ijdel, en daardoor heeft hij geen enkele vriend. We maken onderwatermuziek , zingen en dansen als vissen en we tekenen op muziek.

Spelen met klank I  6 – 8 jaar

Klankengeluidenspel met de dobbelsteen. Als je met de dobbelsteen gooit kom je bij een klankopdracht. Bij elk nummer hoort een ander instrument waarop we samen spelen of dansen. Het is een spannend en afwisselend spel. Weet je hoe de wind klinkt, of een grote klankschaal, en de djembé?

Spelen met klank I  6 – 8 jaar

Het verhaal van de regenboogslang uit Australië. In deze workshop beelden we dit prachtige scheppingsverhaal uit met klank en beweging .  We maken muziek op verschillende instrumenten zoals oceandrum, xylofoon en djembé.

Hoe de wereld is geschapen in de Droomtijd? In het begin was het land plat, en regenboogslang lag in het middelpunt van de aarde diep te slapen……Toen werd ze wakker en kroop ze door de aarde heen omhoog. In een wolk van okerkleurig stof brak ze door de aarde heen. Zij bewoog zich over het platte lege land voort. Haar magie was zo krachtig dat ze het tijdens haar reis hevig liet regenen. De voren die haar lichaam maakte in de aarde raakten gevuld met water, en zo schiep zij de rivieren, meren en billabongs ( waterpoelen) . het land werd vruchtbaar, ze schiep bergen en valleien, woestijnen. Ze maakte alle dieren wakker en liet ze te voorschijn komen, vogels, buideldieren, waterwezens…..”

Dit verhaal gaat nog verder en is heel geschikt om uit te beelden in beweging en klank op instrumenten.

Blijf op de hoogte:
© Mirtetak 2021 | Alle rechten voorbehouden