Cursus babymuziek

 • Muziek voor baby’s, kan dat dan?

  Ja, baby’s kunnen ontzettend genieten van muziek: klank, mimiek, stemexpressie en beweging. Elke baby kent de stem van haar moeder/ vader en reageert daarop met herkenning. Het is dus niet belangrijk dat u zuiver en hoog kunt zingen.

  Liedjes voor de dagelijkse verzorging

  U leert als ouder liedjes voor de dagelijkse verzorging, zoals verschonen en slapen gaan. Ook kriebelliedjes, liedjes voor massage en  contact. En bewegingsliedjes, zoals vliegen… en rollen met de bal. Bij elke ontmoeting zing ik ze toe met een speciaal welkomstliedje, met haar of zijn naam. Dat is voor hen en voor ons een speciale ervaring. Intimiteit en sfeer zijn belangrijke ingrediënten van de les.
 Ik stem me helemaal af op baby en ouder.

  Instrumenten voor de baby

  Als ik de fluit of de lier speel worden kinderen vaak helemaal stil, zo mooi vinden ze het. De gitaar nodigt uit tot meebewegen. We gebruiken in de les ook kleine instrumentjes zoals belletjes en shakers.

  Liedjes voor de baby

  Muziek is onze eerste taal. Kinderen brabbelen en “zingen” al vóor ze praten. Muziek geeft ons de mogelijkheid emoties te uiten en onze liefde voor de baby vorm te geven. Als we zingen voor de baby en echt contact maken, is dat positieve energie waarmee het kindje zich voedt.

  Aanmelden

 • Muziek op Schoot bij de Kleine Planeet

  Wil je op zondag een leuke en bovendien educatieve activiteit met je kleintje? Kom dan lekker zingen , dansen en muziek maken met je kindje. We zingen en spelen rondom het thema Sinterklaas.   Lieneke Schotanus van De Mirtetak geeft al vele jaren Muziek op Schoot en stemt zich af op de kinderen en ouders. We spelen ook op kleine instrumentjes en zingen bij de gitaar. Doe je mee?

  Wanneer: Zondag 24 november 11.00 – 11.45 uur: 8 maanden tot 2 jaar
                  Zondag 24 november 12.00 – 12.45 uur : 2 – 4 jaar

  Kosten: €12,00 per kind, cash en gepast betalen graag.

  Muziek op Schoot bij de Koffiespeeltuin

  Op woensdag 27 november geeft Lieneke Schotanus van De Mirtetak een workshop Muziek op Schoot voor ouders met kinderen tussen de 0 en 4 jaar in de Koffiespeeltuin in de bibliotheek op de Lange Voort vanaf 10 uur.  Muziek op Schoot is bestemd voor ouders en kinderen en stimuleert de totale ontwikkeling van het jonge kind door samen te zingen, muziek te maken op instrumentjes, te dansen en te luisteren naar muziek. Plezier in muziek staat voorop!

  Wil je een leuke ochtend met je peuter of baby, kom dan naar de Koffiespeeltuin voor ontmoeting en educatie! 

  ( Het is handig als je je van te voren aanmeldt bij de bieb met leeftijd kind, maar niet per se noodzakelijk)

  Open les babymuziek januari

  Voor babies van 4 mnd - 1 jaar

  Donderdag 16 januari 10.00 - 10.45 uur
  Plaats: Trompstraat 59, Leiden
  Kosten: € 12,00

  Bij voldoende interesse start een korte cursus op donderdagmorgen.

  Prijs

  € 72,00 voor 6 lessen
  € 12,00 open les
  Open les mogelijk na opgave.

  Aanmelden

   
   
   
   
 • Adres op vrijdag en zaterdag: SUNTERRA centrum, Clusiushof 7, Oegstgeest