Cursus babymuziek

Cursusinfo

Muziek voor baby’s, kan dat dan?

Ja, baby’s kunnen ontzettend genieten van muziek: klank, mimiek, stemexpressie en beweging. Elke baby kent de stem van haar moeder/ vader en reageert daarop met herkenning. Het is dus niet belangrijk dat u zuiver en hoog kunt zingen.

Liedjes voor de dagelijkse verzorging

U leert als ouder liedjes voor de dagelijkse verzorging, zoals verschonen en slapen gaan. Ook kriebelliedjes, liedjes voor massage en  contact. En bewegingsliedjes, zoals vliegen… en rollen met de bal. Bij elke ontmoeting zing ik ze toe met een speciaal welkomstliedje, met haar of zijn naam. Dat is voor hen en voor ons een speciale ervaring. Intimiteit en sfeer zijn belangrijke ingrediënten van de les.
 Ik stem me helemaal af op baby en ouder.

Instrumenten voor de baby

Als ik de fluit of de lier speel worden kinderen vaak helemaal stil, zo mooi vinden ze het. De gitaar nodigt uit tot meebewegen. We gebruiken in de les ook kleine instrumentjes zoals belletjes en shakers.

Liedjes voor de baby

Muziek is onze eerste taal. Kinderen brabbelen en “zingen” al vóor ze praten. Muziek geeft ons de mogelijkheid emoties te uiten en onze liefde voor de baby vorm te geven. Als we zingen voor de baby en echt contact maken, is dat positieve energie waarmee het kindje zich voedt.

Rooster

Vrijdagmorgen 17 januari start een nieuwe cursus

Informatie en opgave: www.muziekwijs.nl

Locaties

Trompstraat 59 Leiden

Adres op vrijdag en zaterdag: SUNTERRA centrum

Clusiushof 7, Oegstgeest

  • Haile En Lieneke En De Harp

  • Jelte Met Bellenband

  • Kriebelliedje

  • Luuk En De Bal

  • Meisje In Doek

  • Spelen Op De Bellencarroussel

De Mirtetak is aangesloten bij Stichting Muziek op Schoot.

Blijf op de hoogte:
© Mirtetak 2021 | Alle rechten voorbehouden