Blokfluitles voor kinderen

Cursusinfo

Bent u zoek naar een muziekschool in Leiden, Voorschoten of Oegstgeest waar blokfluitles voor kinderen wordt georganiseerd? De Mirtetak geeft al meer dan 30 jaar blokfluitlessen aan kinderen. Er is weer ruimte voor nieuwe leerlingen, waardoor u van harte welkom bent om uw kind op te geven.

Blokfluitles voor kinderen in Leiden en omgeving

Leeftijd: vanaf 6 jaar en ouder

De blokfluit is een heel geschikt instrument om thuis te raken in de wereld van de muziek. En het is ook een volwaardig instrument, net als bijvoorbeeld de piano en de gitaar.

Wil uw kind graag muziek leren maken en een instrument leren spelen? Ik geef blokfluitles voor kinderen op de BSO in Oegstgeest en in het muziekcentrum De Mirtetak in Leiden. Uw kind leert niet alleen fluiten, maar ook ritme houden en maathouden, zelf muziek verzinnen en optreden. Voor de allerjongsten die nog niet kunnen lezen, gebruik ik een verhalende methode over kikkervisjes. In de cursus is aandacht voor:

  • Ritme
  • Gehoortraining
  • Improvisatie
  • Noten leren lezen
  • Mooie toon, adem
  • Samen blokfluit spelen

Fluiten met visjes (6 jaar)

Voor de allerjongsten, vanaf 6 jaar, gebruik ik de methode "Fluiten met visjes". Ook als kinderen nog niet zo goed kunnen lezen, kunnen ze zich toch al aanmelden voor blokfluitles in mijn muziekcentrum in Leiden. Door middel van een begeleidend verhaal in versvorm maken de kinderen spelenderwijs kennis met de vijf tonen van de blokfluit die met de linkerhand gespeeld worden.

Blokfluitfeest (vanaf 7 jaar)

Vanaf 7 jaar spelen we uit Blokfluitfeest, een leuke methode waarin veel aandacht is voor ritme en maatsoorten. We leren natuurlijk noten lezen, maar dat is niet het belangrijkste. We trainen bijvoorbeeld ook het muzikale gehoor en het geheugen met kleine luisterspelletjes.

Altblokfluit (kind met blokfluit ervaring)

Als kinderen langer blokfluitles hebben, zorgt dat ervoor dat we meer samen kunnen spelen. We spelen dan eenvoudige of ingewikkeldere duetten. Ook is het na 2 jaar fijn om de altblokfluit te leren bespelen; die klinkt prachtig! En natuurlijk is daar weer nieuwe speelmuziek voor.

Blokfluitensemble

Voor de gevorderde leerlingen is er een klein blokfluitensemble wat 1 keer per maand oefent. We spelen met vercshillende fluiten samen, zoals de sopraan, alt, tenor en bas. Samenspelen is ontzettend leuk!

Ouder en kind

De groep voor (groot)ouder en kind is bedoeld om samen muziek te maken met je kind. Dat motiveert en verhoogt het speelplezier! Het biedt bovendien ouders de mogelijkheid aan om alsnog noten te leren lezen en muziek te kunnen maken. Als ouders het goede voorbeeld geven en met plezier spelen, is dat aanstekelijk voor het kind. Soms komt het voor dat een ouder met meerdere kinderen uit een gezin blokfluitles neemt bij mij in Leiden. Jullie zijn dan ook van harte welkom!

Meld uw kind nu aan en stimuleer de muzikale ontwikkeling

Zijn u en uw kind of kinderen enthousiast geworden voor blokfluitles in Leiden en omgeving? Wacht dan niet langer en meld hen (en eventueel uzelf) aan voor mijn lessen via het aanmeldformulier! Mijn muzieklessen stimuleren niet alleen de muzikale ontwikkeling, maar ook de cognitieve ontwikkeling. Heeft u hier meer vragen over? Stel deze gerust door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rooster

Lesdata en -tijden

Maandagmiddag: Bij ouders thuis, Oegstgeest 
Woensdagmiddag: Trompstraat 59, Leiden

Duur van de cursus

De blokfluitcursus duurt in principe 1 jaarcursus (= 10 maanden)
Periode: september t/m juni.
Het is in overleg mogelijk u in te schrijven voor een kortere periode, bijvoorbeeld om te beginnen.

Prijzen per 1 september 2021

Groepslessen

40 minuten per week :  € 390,- per kind per schooljaar
50 minuten per week :  € 480,- per kind per schooljaar     

Ouder en kind lessen

40 minuten per week :  € 615,- per schooljaar ( ieder extra kind: € 140,-)

Individuele lessen

40 minuten per week :  € 650- per kind per schooljaar
50 minuten per week :  € 725,- per kind per schooljaar   

Locaties

Adres woensdagmiddag
Trompstraat 59 Leiden

Open les volgen?

Het is mogelijk om een keertje een open les te plannen op afspraak. Ik heb blokfluiten in bruikleen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Blijf op de hoogte:
© Mirtetak 2021 | Alle rechten voorbehouden