Muziek op schoot

Cursusinfo

Als u op zoek bent naar muzieklessen voor uw kleintje en u zoekt een muziekschool in Leiden, Oegstgeest of Vooschoten, dan kunt u terecht bij De Mirtetak op verschillende locaties. De Mirtetak noemt zich een muziekcentrum en geen school, omdat zij zich vooral richt op deskundige begeleiding van de allerkleinsten, waarbij plezier , ontmoeting en persoonlijke aandacht en afstemming centraal staan. Bovendien is muziek op schoot goed voor de totale ontwikkeling van het jonge kind zoals emotionele, sociale en motorische ontwikkeling. Ook cognitieve ontwikkeling, taal, fantasie en lef worden ontwikkeld. Voor ouders een quality uurtje met uw kind, waarbij u al snel doorheeft wat zijn/ haar favorieten zijn en thuis verder kunt spelen. Omdat we ook de aandacht oefenen , het luisteren en maat is het een leuke en effectieve manier om voorbereid te zijn op het spelen van een instrument. ( Vanaf ongeveer 6 jaar) .

We volgen de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent:
- Kom niet bij klachten van jou of je huisgenoten, meld je dan af.
- Er wordt les gegeven in een goed geventileerde ruimte.

De cursus Muziek op Schoot kent twee leeftijdsgroepen:

1 tot 2 jaar (dreumes)

In de muziekles worden schootliedjes zoals paardje rijden afgewisseld met dans, bewegingsliedjes en kiekeboe. We verkennen kleine instrumentjes zoals de shakers, belletjes  en klokken. Kinderen zijn geboeid door de gitaar en de fluit: sfeer is heel belangrijk.

Kinderen leren met vertrouwen de ruimte in te gaan met de veilige aanwezigheid van papa of mama. Het meest favoriete materiaal  zijn de blokjes!

2 tot 4 jaar (peuter)

Wie houdt er nu niet van dansen? Samen met papa of mama kunnen kinderen lekker dansen. Liedjes en kleine ritmische verhaaltjes met gebaren, soms gekoppeld aan het seizoen worden ademloos beluisterd en meegedaan. De magie van herhaling en vertellen verbonden met klank en beweging. Favoriete instrumenten zijn ritmestokjes, shakers en trommels.

Over de lessen

De lessen worden gegeven in een groep van ongeveer 6 of 8 kinderen en hun
ouder(s). Een serie lessen bestaat meestal uit 8 of 10 lessen. De mogelijkheid bestaat om steeds weer voor een nieuwe serie lessen in te tekenen.

Rooster

Woensdag
09.30 - 10.15 uur 1 tot 2 jaar  
10.30- 11.15 uur 2 tot 4 jaar

Vrijdag
 9.15 - 10.00 uur: baby 4 mnd - 1 jaar
10.00 - 10.45 uur: 1 - 2 jaar
11.00 - 11.45 uur: 2 - 4 jaar

Cursussen starten in september, januari en april/ mei.

Cursus januari 2023

woensdag 18 en 25 januari; 1,8, 15 en 22 februari; 8 en 15 maart

Cursus maart 2023

woensdag 29 maart; 5, 12, 19 april; 10, 17, 24 en 31 mei

De vrijdagcursus wordt vanaf september 2022 georganiseerd en gegeven door mijn collega Manon Ruardy. Zij heeft ook de organisatie voor de zaterdagcursus. Daarvoor is nog een vacature.

Voor vrijdag- en zaterdag informatie en aanmelden : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Even voorstellen     Even voorstellen: Manon Ruardy

Kosten woensdagcursus vanaf januari 2023

losse les: € 13,00
8 lessen: € 104,00

Locaties

Adres op donderdag
Trompstraat 59 Leiden

Adres op woensdag en vrijdag en zaterdag: SUNTERRA centrum

Clusiushof 7, Oegstgeest


De Mirtetak is aangesloten bij Stichting Muziek op Schoot.

Blijf op de hoogte:
© Mirtetak 2021 | Alle rechten voorbehouden