Skip to main content

Muziek op schoot

Cursusinfo

Als u op zoek bent naar muzieklessen voor uw kleintje en u zoekt een muziekschool in Leiden, Oegstgeest of Vooschoten, dan kunt u terecht bij De Mirtetak op verschillende locaties. De Mirtetak noemt zich een muziekcentrum en geen school, omdat zij zich vooral richt op deskundige begeleiding van de allerkleinsten, waarbij plezier , ontmoeting en persoonlijke aandacht en afstemming centraal staan. Bovendien is muziek op schoot goed voor de totale ontwikkeling van het jonge kind zoals emotionele, sociale en motorische ontwikkeling. Ook cognitieve ontwikkeling, taal, fantasie en lef worden ontwikkeld. Voor ouders een quality uurtje met uw kind, waarbij u al snel doorheeft wat zijn/ haar favorieten zijn en thuis verder kunt spelen. Omdat we ook de aandacht oefenen , het luisteren en maat is het een leuke en effectieve manier om voorbereid te zijn op het spelen van een instrument. ( Vanaf ongeveer 6 jaar) .

We volgen de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent:
- Kom niet bij klachten van jou of je huisgenoten, meld je dan af.
- Er wordt les gegeven in een goed geventileerde ruimte.

De cursus Muziek op Schoot kent twee leeftijdsgroepen:

1 tot 2 jaar (dreumes)

In de muziekles worden schootliedjes zoals paardje rijden afgewisseld met dans, bewegingsliedjes en kiekeboe. We verkennen kleine instrumentjes zoals de shakers, belletjes  en klokken. Kinderen zijn geboeid door de gitaar en de fluit: sfeer is heel belangrijk.

Kinderen leren met vertrouwen de ruimte in te gaan met de veilige aanwezigheid van papa of mama. Het meest favoriete materiaal  zijn de blokjes!

2 tot 4 jaar (peuter)

Wie houdt er nu niet van dansen? Samen met papa of mama kunnen kinderen lekker dansen. Liedjes en kleine ritmische verhaaltjes met gebaren, soms gekoppeld aan het seizoen worden ademloos beluisterd en meegedaan. De magie van herhaling en vertellen verbonden met klank en beweging. Favoriete instrumenten zijn ritmestokjes, shakers en trommels.

Over de lessen

De lessen worden gegeven in een groep van ongeveer 6 of 8 kinderen en hun 
ouder(s). Een serie lessen bestaat meestal uit 8 of 10 lessen. De mogelijkheid bestaat om steeds weer voor een nieuwe serie lessen in te tekenen.

Rooster

Woensdag
09.30 - 10.15 uur 1 - 2 jaar 
10.30 - 11.15 uur 2 - 4 jaar

Cursussen starten in september, januari en maart/ april/ mei

Cursus november/ december ( feestlessen)

In november/ december geef ik feestlessen Sinterklaas en Kerst. Meer info vindt u ophttps://mirtetak.nl/workshops/feestles-sinterklaas-en-kerst

Data: 22 en 29 november ( sint)
         13 en 20 december ( kerst)

Tijden: 9.30 - 10.15 uur: 1½ - 4 jaar
          10.30 - 11.15 uur: 2 - 4 jaar

U kunt zich alleen opgeven voor de hele cursus!

Muziek op Schoot in de kerstvakantie

Op woensdag 27 december geef ik op uitnodiging een workshop Muziek op Schoot in de Koffiespeeltuin, in de bibliotheek in Oegstgeest. Vanaf 0 tot 4 , maar je kunt ook je kleuter meenemen. Het is gratis. Opgave niet nodig.

Datum en tijd: woensdag 27 december 10.00 – 11.00 uur
Inloop vanaf 9.30 uur
Plaats: Bibliotheek , Lange Voort 2T, Oegstgeest

Cursus in januari 2024

09.30 - 10.15 uur 1 - 2 jaar 
10.30 - 11.15 uur 2 - 4 jaar

Data: 17,24 en 31 januari
         7, 14 en 28 februari
         6 en 13 maart

Cursus op vrijdag

De vrijdagcursus wordt vanaf september 2022 georganiseerd en gegeven door mijn collega Manon Ruardy. Zij heeft ook de organisatie voor de zaterdagcursus. Daarvoor is nog een vacature.

Voor vrijdag- en zaterdag informatie en aanmelden uitsluitend : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Even voorstellen     Even voorstellen: Manon Ruardy

Kosten woensdagcursus

8 lessen: € 104,00

feestlessen ( 4x): € 55,00

Locaties

Adres op donderdag
Trompstraat 59 Leiden

Adres op woensdag en vrijdag en zaterdag: SUNTERRA centrum

Clusiushof 7, Oegstgeest