Skip to main content

Zingen voor zwangeren

Cursusinfo

Ben je zwanger en vind je het fijn om alvast wat meer contact te maken met de baby in je buik? Dat kan door voor het kindje te zingen en samen naar muziek te luisteren. Het kindje geniet ervan om jouw stem te horen die speciaal voor haar/ hem zingt. Kom dan lekker zingen. We zingen in een groepje van maximaal 4 zwangere vrouwen. Je hoeft, om mee te doen, niet te kunnen zingen.

Waarom zingen we voor het kindje in onze buik?

  • Zingen helpt je om met je aandacht naar binnen te gaan en zo jezelf en je kind te voeden. Het kan een rustmoment in de dag of week zijn.
  • Klank opent het lichaam en maakt het klaar voor de indaling van het kindje.  We zingen het kindje ook toe met een eenvoudig welkomstliedje. Het kindje vindt dit heerlijk!
  • Samen zingen bevordert de hechting. Het geeft je kind een veilig gevoel
en helpt jullie om samen de bevalling te doen.
  • Een liedje wat je vaak zingt voor je kind wordt herkend bij de geboorte en daarna !

Uitgangspunt

Het ongeboren kind is vanaf zijn eerste levensmaanden in de baarmoeder een bewust, cognitief, voelend en reagerend wezen. Lang voor de geboorte is er al communicatie tot stand gekomen tussen ouder en kind. Er is sprake van een bewuste volwassen ziel die gehoord en gezien wil worden. Daarom is contact in de zwangerschap tussen ouder en kind van groot belang. Als een kindje zich welkom weet zal het haar eenvoudiger vallen hier geboren te worden.

Hoort het kindje me dan?

Vanaf 20 weken zwangerschap is het gehoor van de baby net zo goed ontwikkeld als van iedere volwassene. Ook kan het kind dan door reactie aangeven wat het prettig vindt en wat niet. Ook is met 6 maanden zwangerschap het geheugen zo goed ontwikkeld dat een kindje een liedje of muziekje dat regelmatig herhaald wordt kan herkennen en onthouden. Dat geeft de gelegenheid om veiligheid en vertrouwen bij het kindje te ontwikkelen en de hechting te bevorderen.

Mijn eigen ervaring

Toen ik zwanger was van mijn dochter Mirte zong ik elke dag op een vaste tijd voor haar liedje. Ik legde een muziekdoosje op mijn buik wat ik speciaal voor haar gekocht had. Zij werd veel te vroeg geboren en lag weken in de couveuse. Daar heb ik voor haar gezongen, haar liedje, met mijn hand op haar buik. Zo weefde ik mijn spirituele navelstreng. Ze werd rustig als ik voor haar zong en het muziekdoosje aandraaide. Het hielp haar en mij door deze moeilijke tijd.

Kledingadvies

Trek gemakkelijke kleding aan en neem warme sokken of sloffen mee.

Rooster

Een cursus van 4 keer in een groep.
De eerste les kan gevolgd worden als open les, wel opgeven en er zijn kosten aan verbonden.
Ook kunt u een individuele les afspreken, eenmalig of vaker als het bevalt.
Er staan op dit moment geen cursussen of workshops gepland. Heb je interesse, stuur me een mailtje.
Plaats: Sunterra, CLusiushof 7 te Oegstgeest of Trompstraat 59 Leiden.

Kosten

€ 25 per les (groep)
€ 100,00 voor 4 lessen
€ 50 per les individueel

 

Locaties

Trompstraat 59 Leiden

SUNTERRA centrum Clusiushof 7, Oegstgeest