Skip to main content

Over mijzelf

Mijn naam is Lieneke Schotanus, geboren in 1954. Ik ben getrouwd en moeder van twee volwassen kinderen.

Muziektherapie

Veertien jaar werkte ik als muziektherapeute bij verstandelijk gehandicapte en autistische kinderen. Van hen leerde ik heel veel.

Muziek op schoot

Ik stond aan de wieg van Muziek op Schoot in Nederland. In 1989/ 1990 volgde ik de gloednieuwe opleiding voor docente Muziek op Schoot; in 1990 werd ook mijn dochter Mirte geboren. In 1991 begon ik samen met mijn dochter met muziek op schoot voor ouder en kind. Heel veel inspiratie kreeg ik van mijn kinderen, zowel degenen die bleven in dit leven als de drie kinderen die ik tijdens de zwangerschap verloor. Hierover schreef ik het boek “Herboren”.

Muziek in de zwangerschap

Met mijn eigen kinderen zong ik tijdens de zwangerschap en ontdekte de kracht en waarde hiervan, toen ik naast de couveuse van mijn dochter voor haar zong. Graag geef ik deze ervaring door aan aanstaande ouders.

Mantra zingen

Omdat ik van zingen en dansen houd volgde ik de opleiding  Dansen van Universele Vrede bij Noor en Akbar Helweg. Voor verdieping en stemwerk nam ik lessen bij Vrindavan, Marc Citroen, in Amsterdam. Ook studeerde ik 9 jaar Indiase zang bij Marianne Sṿasek.

Blokfluit

Ruim dertig jaar geef ik met veel plezier blokfluitles aan kinderen.

Contactgegevens

Lieneke Schotanus

Telefoon: 071-5211444

Mobiel: 06-41972305

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.