Skip to main content

Reacties

Renate
Mijn dochter van 2 jaar heeft een ontwikkelingsachterstand en was erg angstig. De muziekles heeft haar geholpen haar angst te overwinnen en meer de wereld in te gaan. Ze maakt nu een inhaalslag. Wij hebben overwogen te verhuizen maar doen het niet, want daar is geen juf Lieneke.
Floor

moeder van Ben (8 maanden)

Ben vond de "Muziek op Schoot" cursus fantastisch. De liedjes en vooral de instrumenten vond hij zo mooi! Je zag hem genieten! We gebruiken de liedjes nog dagelijks tijdens de verzorging, het eten en gewoon tijdens het spelen. Het heeft ons repertoire behoorlijk uitgebreid en Ben kent al verschillende liedjes en spelletjes. Zeker een aanrader!
Mathilde

moeder van Sara (2 jaar)

Tegen alle opa's en oma's vertelt Sara apetrots welke liedjes ze " op muziekles " heeft gezongen. Sinds vorig jaar volg ik de lessen peutermuziek bij Lieneke met mijn dochter Sara van twee. Het is boeiend om te zien wat voor een ontwikkeling ze doormaakt. In het begin was ze vreselijk schuchter tijdens de lessen en keek ze de kat uit de boom. Maar de laatste tijd begint ze echt los te komen en geniet ze zichtbaar van de lessen. Dansen is nu een favoriet onderdeel voor haar geworden. Echt heel leuk om te zien!
Lily en Rens

ouders van Laura en Charlotte

Het was fijn om de eerste jaren in het leven van onze kinderen bij jou te komen om te zingen, te bewegen en vooral te leren hoe heerlijk het is om muziek te maken. We hopen dat daarmee een basis gelegd is voor een leven lang muziek! Dank voor je professionele lessen.
Carolien

moeder van Laura (7 jaar)

Onze dochter Laura beschouwt iedere blokfluitles als een klein feestje!
Lenette Lourens

moeder van Dani en Christa

We hebben een fantastisch gezellig jaar achter de rug waarin we allemaal versteld staan van wat we samen geleerd hebben in zo'n korte tijd en op zo'n leuke en gezellige manier. Vorig jaar ben ik naar Lieneke gestapt met de vraag of ik samen met mijn dochters Dani (10) en Christa (7) blokfluitles zou kunnen krijgen. Ik wilde dat heel graag samen met mijn dochters doen omdat ik zelf een enorme "kriebel" had om weer wat muziek te gaan maken. Bovendien leek het me ook heel erg leuk om samen met mijn kinderen op die manier bezig te zijn en praktisch gezien was het ook een voordeel door samen het "huiswerk" te oefenen! Gelukkig reageerde Lieneke heel enthusiast en zijn we afgelopen september begonnen. We hebben een fantastisch gezellig jaar achter de rug waarin we allemaal versteld staan van wat we samen geleerd hebben in zo'n korte tijd en op zo'n leuke en gezellige manier. Ook de methode "Blokfluitfeest" heeft ons zeer aangesproken. Kortom, we hebben iedere blokfluitles als een "feest" ervaren. Persoonlijk kan ik iedere ouder aanraden om samen met zijn/haar kinderen mee te doen.
Tineke
Wat heb je een prachtig CD-tje gemaakt, vol harte - energie! Zo liefdevol en puur. Ik ga hem aan iedereen aanraden!
Esther
Ik wil graag even ons zing en luisterplezier met je delen! Vanmiddag hebben Eefje en ik samen naar je CD geluisterd! Ik vind het erg leuk zoals die gemaakt is, het is een plezier om er naar te luisteren. Mooi geluid, mooi samengesteld, fijne afwisseling, leuk boekje. Eefje had er veel houvast aan (ze zingt mee vanuit de plaatjes). Het smaakt naar meer.
Nancy

moeder van Yael (4 jaar)

Veel liedjes en versjes hebben een plekje gekregen in onze dagelijkse dingen. Bij verdrietige, moeilijke of onrustige momenten bleek muziek een goede steun, zowel voor Yael als mijzelf. Maar het is vooral heel gezellig, zo'n zingend kind om je heen….. Vorige maand heb ik met mijn dochter Yael de laatste les gevolgd van "Muziek op Schoot". Vanaf haar eerste jaar hebben wij vrijwel alle cursussen gevolgd en nu is zij deze zomer 4 jaar geworden en zal zij na de vakantie met veel plezier verder gaan met "Muziek en Beweging". Maar dat is zonder ouders….. Dus voor mij is het afgelopen en dat vind ik heel jammer. Ik heb het erg gezellig gevonden om met Yael in de groep te zijn met andere ouders en hun kinderen, om samen muziek te maken, te zingen en te bewegen.
Miriam

moeder van Ruben (2,5 jaar)

Vanaf de eerste les vindt Ruben Muziek op Schoot leuk. Hij doet fanatiek mee en verheugd zich elke week weer om naar de ‘muziekjuf’ te gaan. Vooral de bewegingen/gebaren bij de liedjes en de nieuwe muziekinstrumenten zorgen ervoor dat hij de liedjes goed onthoudt. Thuis zingen we elke dag liedjes of maken we zelf variaties. Na een paar lessen merkten we dat Ruben muzikaler werd. Hij zingt zichzelf in slaap en hij verzint zelf fantasieteksten op melodieën die hij geleerd heeft. Zingen is een manier geworden om zijn vrolijke gevoel te uiten. Ook ziet hij ineens in alles om hem heen een muziekinstrument: een wc-rol, zijn blokken, de voetbal, zijn buik enz…. Kortom: muziek is niet meer weg te denken uit Rubens leven.
Marloes
We ontbijten nu zelfs met je CD! Ella (bijna 1 jaar) wordt er zo vrolijk van.
Michele

moeder van Amber en Chloe (6 mnd)

Over the last few months I attended the lessons Muziek op Schoot with my 5 to 6 month old twin girls. The lessons were very friendly and cosy in a very relaxing environment and the girls really loved it. They were very attentive towards the instruments and the music, and enjoyed the variety of different music and instruments that they heard. It was also fun to have some more physical activities, although a little challenging with two babies, we managed very well, and they both had their turn. Lieneke's voice was very well received by the girls, they just loved to listen to her. And receiving all the songs to sing at home was lovely too, as now we can continue the songs we learnt. A really enjoyable course of music for babies and Mum!
Jolanda Noweem

moeder van Liz

Elke woensdag gaan Liz en ik naar Muziek op Schoot. Liz lijkt het erg leuk te vinden. Tijdens de lessen doet ze weinig tot niet mee aan de liedjes (maar ik zie haar genieten en ze zit heerlijk op mijn schoot). Ook als de kinderen bellen, blokken, een poppetje of een eitje mogen gaan halen bij de juf, wacht Liz tot de andere kinderen geweest zijn. Als de 'weg' vrij is, gaat Liz naar de juf. Bij het terugbrengen precies hetzelfde. Liz wacht haar beurt af en mengt zich niet in het gedrang van de kindjes. Maar als ze haar 'schat' gekregen heeft, is ze helemaal blij! Liz kijkt steeds vooral naar de juf, de andere moeders en de andere kinderen. Ze heeft het dus vaak te druk om zelf in haar handen te klappen of om andere bewegingen mee te doen. Alles om haar heen wordt goed in zich op genomen. Helemaal onder de indruk. Zo gaan we met zes moeders en de juf rollen door de ruimte. Het is de bedoeling dat de kinderen ook mee gaan rollen. Zo'n 3 kindjes doen dat ook (al dan niet met hulp van hun moeders), maar de andere 3 peuters (waaronder Liz uiteraard) gaan er eens goed bij zitten en blijven vol verbazing kijken naar die lange rollende moederlichamen, allemaal door elkaar en tegen elkaar aan rollend. Wat DOEN ze in vredesnaam?! Liz waagt zich er dus ook niet aan. Hoewel... vanmiddag gebeurde het ineens...Juist ja, kleine Liz begon te rollen en te rollen en te rollen. Blijf jij maar lekker kijken bij de muziek. Ik zie je kunstjes thuis wel!
Oma van Job en Bram
Wat een verademing deze les! Veel variatie en grote betrokkenheid van de kinderen! Heerlijk zoals iedereen meedoet, zo vanzelfsprekend. En alles komt ook aan de orde: maat, muziek - geen muziek, variaties, beweging, instrumenten.
Claudia

moeder van Gideon (5 jaar)

Mijn jongste zoon Gideon zit al vanaf 9 maanden bij Lieneke op "Muziek op Schoot". Waarom? Omdat het gewoon heel gezellig is met zijn tweetjes allerlei liedjes en de bijbehorende gebaren te leren. Die zong hij dan thuis ook weer uit zichzelf. En je hoeft er echt niet geweldig voor te kunnen zingen. Vooral muziek maken met de muziekinstrumenten vindt hij erg leuk. Ik merk gewoon dat hij heel veel plezier heeft in het zingen en dansen dat hij bij Lieneke leert. Regelmatig zingen wij thuis weer een nieuw liedje. Je krijgt altijd de nieuwe liedjes mee naar huis, zodat je het samen thuis kunt zingen als je daar zin in hebt.
Fieke
Ik verging van de pijn in mijn rug vanavond toen ik kwam zingen, en nu, aan het eind van de avond is het helemaal over.
Jeanet

moeder van Floris (3 jaar)

Floris liet vol trots zijn zelfversierde kartonnen ei zien aan opa en oma. Wat een leuk idee om deze te versieren op muziek, met stippen en strikken!
Marielle
Wat een schattige zelfgemaakte vingerpopjes Pietjes gebruik je bij de feestles Sinterklaas! Cynthia was er stil van... het was vooral geweldig dat ze zelf ook zo''n Pietje kon vasthouden en meedoen met het liedje. Dank je wel voor de leuke ochtend!
Margaret
Ik vind dat de mantra-avonden met jou heel bijzonder zijn. Ze geven mij goede energie, kracht en blijdschap.
Marloes

moeder van Marie (2 jaar)

Marie heeft veel geleerd, en veel liedjes worden thuis nog volop gezongen en meegedaan: voetje voetje voetje, en de stokjes in de zak, en er was eens een huis... Ik noem maar een paar favorieten.
Hanneke
Vol trots liet Judith na de feestles Kerst haar eigengemaakte lichtje zien aan pappa. Wat heerlijk om samen te knutselen, lekker te scheuren en te plakken. Ook het liedje van het ezeltje zingen we nu.
Tineke
Heerlijk om in een veilige sfeer, zingend en spelend, het Sinterklaasgebeuren met mijn kleinkind bij Lieneke te beleven.
Irma

moeder van Josje en Bianca

We vinden het heel leuk om zelf een trommel voor onze dochters te maken als verjaardagscadeau. Onze dochters worden binnenkort 4 jaar. Wij volgden met hen de cursus Muziek op Schoot. Voor Josje maken we een rose trommel, en voor Bianca een blauwe, hun lievelingskleuren.
Marlinde

moeder van Thijmen, 2,5 jaar

Mijn zoontje vindt de zelfgemaakte trommel zo mooi dat hij hem overal mee naar toe sleept. Iedereen moet hem zien en horen!
Ursula
Zingen is een massage voor je ziel.
Esti
Ik heb de Gayatry intensive als heel meditatief en verbindend ervaren.
Eveline
Fijn om te zingen voor je kindje. Zowel lieve als meer krachtige liederen. Ook leuk dat de liedjes vanuit allerlei culturen en sferen komen. Verder krijg je in de cursus heerlijke luisterontspanningen en mooie zwangerschapsmeditaties. Ik vond het een verrijking!
Daphne
Mijn dochter Ainda kwam heel boos ter wereld en werd pas rustig toen ik het welkomstliedje voor haar zong, wat ik bij Lieneke geleerd had en elke dag voor haar had gezongen.
Jantien
Elke avond voor het slapen gaan zing ik voor mijn zoon het Indianenliedje dat ik leerde van Lieneke en in de buik voor hem zong. Hij vraagt erom!