Skip to main content

Zingen vanuit je hart

Cursusinfo

Elke tweede vrijdag van de maand zingen en dansen we mantra's in een sfeervolle kapel in Leiden. Je bent van harte uitgenodigd een keertje mee te doen!

Vrijdag 8 maart: de kracht van vrouwen

Thema: De kracht van vrouwen

Op internationale vrouwendag verbinden we ons werelwijd met vrouwen, zowel in vrede als in oorlog, en herinneren ons onze kracht en kwetsbaarheid. Daar zijn veel prachtige liederen over, uit alle windstreken en uit alle geloven.

Plaats: kapel verbum Dei, Utrechtse Veer tegenover boot 39, Leiden
Tijd: 20.00 - 21.30 uur. Binnenkomen graag vanaf 19.45 uur, er is dan thee.

Opgave graag voor woensdag 6 maart

Dansen van Universele Vrede

We dansen elke avond deze prachtige Soefidansen.

De Dansen van Universele Vrede, ook wel soefidansen genoemd, zijn eenvoudige, meditatieve, vreugdevolle kringdansen die ons in contact brengen met onze spirituele essentie. De deelnemers zingen sacrale teksten en liederen van over de hele wereld begeleid door levende muziek. Muzikale of danservaring is niet nodig, het gaat om beleving en verbinding.

https://dansenvanuniverselevrede.nl/

Zingen is heerlijk

Overal ter wereld vindt je prachtige liederen en mantra’s die je hart en ziel kunnen raken. Soms zijn het ingetogen en verstilde liederen, dan weer actieve en uitbundige songs. Op de zangavonden chanten we  "by heart", dus zonder bladmuziek. Daardoor kun je het beter beleven en kan de energie stromen.

Eens in de maand op vrijdagavond zingen we helende klanken, liederen en mantra’s. Je hoeft niet goed te kunnen zingen, het is belangrijker dat je er plezier in hebt.

Wat is een mantra?

Een mantra is een combinatie van klanken die door ze met aandacht en herhaaldelijk te zingen of te reciteren, kracht hebben. Mantra’s raken de ziel aan en openen het hart. Ze ontspannen bij stress, kunnen blokkades opheffen en geven ontroering en plezier. Als we mantra’s zingen versterken we datgene in onszelf wat vredelievend en vol licht is.

Bekende mantra’s

Twee bekende mantra’s zijn het hindoeïstische AUM en het Tibetaanse Om Mani Padme Hum. In de cursus zingen we elke avond een van de oudste vedische mantra's, de Gyatri, die ons herinnert aan onze oorspronkelijke wijsheid en weten.

Help, ik kan niet zingen!

Dat hoeft ook helemaal niet. En je hoeft ook niets te weten van mantra zingen. Je kunt gewoon meedoen, hoe je ook zingt. De groep “neemt je mee”, probeer het gewoon een keertje.

Rooster

Data januari - april 2024:

Vrijdag 12 januari: Nieuwjaarsmantra

Vrijdag 9 februari, 8 maart en 12 april

Kosten

 € 17,50 per avond of naar draagkracht ( richtprijs minimaal € 10,00)

U ontvangt na opgave een factuur.

Locaties

Kapel Verbum Dei
Utrechtse Veer tegenover boot 39 te Leiden

SUNTERRA centrum
Clusiushof 7 Oegstgeest