Zingen vanuit je hart

  • Home
  • Cursussen
  • Voor volwassenen
  • Zingen vanuit je hart

Cursusinfo

Nieuwjaarsmantra  28 januari

In deze donkere tijd is het fijn om samen te zingen en te mediteren. ook al is het online.  In januari delen we onze dromen voor het nieuwe jaar en tellen onze zegeningen. We chanten uit verschillende tradities en versterken zo onze dromen.  Zin om mee te doen? Vergeet niet je op te geven zodat je de Zoomlink kunt ontvangen.

Zingen is heerlijk

Overal ter wereld vindt je prachtige liederen en mantra’s die je hart en ziel kunnen raken. Soms zijn het ingetogen en verstilde liederen, dan weer actieve en uitbundige songs. Op de zangavonden chanten we  "by heart", dus zonder bladmuziek. Daardoor kun je het beter beleven en kan de energie stromen.

Vrijdagavond om de 14 dagen zingen we op dit moment online  helende klanken, liederen en mantra’s. Je hoeft niet goed te kunnen zingen, het is belangrijker dat je er plezier in hebt.

Wat is een mantra?

Een mantra is een combinatie van klanken die door ze met aandacht en herhaaldelijk te zingen of te reciteren, kracht hebben. Mantra’s raken de ziel aan en openen het hart. Ze ontspannen bij stress, kunnen blokkades opheffen en geven ontroering en plezier. Als we mantra’s zingen versterken we datgene in onszelf wat vredelievend en vol licht is.

Bekende mantra’s

Twee bekende mantra’s zijn het hindoeïstische AUM en het Tibetaanse Om Mani Padme Hum. In de cursus zingen we elke avond een van de oudste vedische mantra's, de Gyatri, die ons herinnert aan onze oorspronkelijke wijsheid en weten.

Help, ik kan niet zingen!

Dat hoeft ook helemaal niet. En je hoeft ook niets te weten van mantra zingen. Je kunt gewoon meedoen, hoe je ook zingt. De groep “neemt je mee”, probeer het gewoon een keertje.

Rooster

Vrijdagavond 28 januari 20.00 - 21.30 uur: Nieuwjaarsmantra online via Zoom.

Kosten

Je kunt je opgeven voor de hele cursus of voor een losse avond. Ook kun je aangeven hoeveel avonden en wanneer je wilt komen.
De rekening wordt daarop gebaseerd.
De onlinecursus kost €10 per avond.
Live lessen binnen kosten €16 per avond

Locaties

Kapel Verbum Dei
Utrechtse Veer tegenover boot 39 te Leiden

SUNTERRA centrum
Clusiushof 7 Oegstgeest

Open les volgen?

Het is mogelijk om een keer mee te zingen om te ervaren of het iets voor je is. Een open les kost € 16.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Blijf op de hoogte:
© Mirtetak 2021 | Alle rechten voorbehouden